korralik söök on treeningute õnnestumise eeldus

tundub, et pole midagi lihtsamat kasvamise loogikast:
laps nõuab sündides kõigepealt häälekalt süüa.
beebi sööb täpselt nii palju kui ta kasvamiseks vajab. emapiim on täiuslik ja kui ema ise sööb tervislikult, pole lisa vaja, sest maitseb hästi ja täis saab nii janu kui isu.
kui kõht on täis ja mõnus olla, vaatab beebi ringi, liigutab, uudistab, tahab teada, minna ja uurida.

lastel vahelduvad kasvades erinevad perioodid – vaimse ja füüsilise aktiivsuse perioodid. kui tabame õige (jälgitav näiteks isu järgi), saame aidata tal terveks ja tugevaks kasvada.
mida rohkem laps liigub, seda rohkem kulutab ta energiat. sööb ja joob.
mida vähem laps liigub, seda vähem kulutab ta energiat. ikka sööb ja joob. las laps sööb nii palju kui vaja ja isu on, aga söögivalik olgu mitmekesine ja toorete viljade rikas. sest toorest saab vajalikke aineid ja energiatase püsib kõrge. ka mõttetööks on palju energiat vaja.

mida suurem laps, seda konfliktsemaks muutuvad vaimse ja füüsilise perioodi üleminekufaasid. segadus. sel ajal on oluline tavapärast rütmi rakendada, et välised tegurid aitaksid raame tunnetada ja ennast leida. kui lapse või noore harjumuskaartidest on võtta hingamistreening ja muud endast lähtuvad ja endasse vaatavad tegevused, on teismeiga kergem taluda. ja söömisharjumusedki korrektsemad.

mis meile täiskasvanutena siis raske tundub? miks me ikkagi sageli trenni ei viitsi teha ja söögiga liialdama kipume?
teadlikkus aitab.
kui tead, et toorete viljade söömisest saab keha kergemini kõik vajalikud ained kätte ja et söögilaud peab olema mitmekesine ja et toore toidu korralikult närimine käivitab juba suus korrektse seedeprotsessi ja et kui armastad süüa suhkrut, ei pruugi hambad närimiseks kuigi terved püsida ja et kui sööd palju nö surnud toitu ja liha, siis kulutab keha sellega toimetulekuks palju energiat.
kui me seda kõike teame ja teadvustame ning rakendame, siis on võimalik end energiliseks ja terveks süüa, et liikumiseks isu oleks ja trenni minna kerge oleks.

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com