kui hein on kõrge

20150626_074621

alatasa küsitakse, mis on Pilates, miks on seda kasulik teha, kellele see sobib. vastus on alumisel pildil.

mäletan, et lapsena ja noorena maatöid tehes olid need mitte rasked vaid kohati keerulised. aga ikka rasked ka. mulle on alati meeldinud kehaline koormus, kuid ka tegevuste õppimine on oluline olnud. paremini hakkamasaamist ja protsessi nautimist on takistanud oskamatus ennast maksimaalselt rakendada. et inimliku laiskuse juures võimalikult vähe energiat kulutada, samas tulemusteni jõuda, tuleb oma kasutusjuhend nö läbi lugeda. Pilates ongi meie keha kasutusjuhend.
kuigi mulle meeldib loomu poolest pigem plahvatada kui vaikselt susiseda, on Pilates mu teises suunas poolele teele aidanud.
aastate jooksul Pilatest tehes on mul lisandunud määramatul hulgal jõudu, painduvust, vastupidavust läbi hingamisoskuse, liikumisökonoomsust ja teadlikkust funktsionaalsest keha toimimisest. nädalatagusest pühapäevasest mitmetunnisest vikatiga läbi rohu sammumisest olid esmaspäeval tunda ootuspärased kehaosad, ville pihkudes pole, kusagilt kangeks ei jäänud. järgmisel päeval peale rasket tööd lihaseid valutada mulle endiselt ei meeldi ja sestap elu lõpuni Pilatest teha kavatsengi. aga vasakukäeliste vikati hankimise teise kehapoole võrdselt koormamiseks võtan edaspidise elu plaani küll.
tõden taas – Pilates ei asenda midagi, see toetab sind kõikides su tegemistes, ka “vikateerimisel”. 🙂 nüüd aga olen mõned päevad Brüsselis süvendamaks teadmisi kehakasutusest, ikka Pilatese abil.
imelist suve algust!

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com