4 pilti tulevikust

Head sõbrad.
Vaatasi üle oma vana blogi ja leidsin sealt paar kirjatükikest. Mõtlesin mõnda teiega uuesti jagada. Ehk leiab keegi seekordsest mingi kasuliku mõtte. 😉
_________________________________________________________________________________________

eks ikka on kõige keerulisem teha algust, eriti mingi uue asjaga. ka taas-alustada on raske. on vaja tõuget ja silme ees terendavat eesmärki, kellegi maalitud pilti tulevikust, kus sa tahad ennast terve ja tugevana näha. muidugi tähendab terve minu mõistes nii meeleliselt, vaimselt kui kehaliselt võimekat ühiskonnaliiget, st terviklikku inimest. Pilates on mind aidanud ja aitab sadu tuhandeid teisi. pakun välja ühe harjutuse. jah, ka seda saab Pilatese abil praktiseerida. 😉

kujutle end olukorras, mida täna ja järgneva 20 aasta jooksul oled loonud.
aeg on 20 aastat edasi läinud (eeldatavasti elad sa veel vähemalt nii palju aastaid).

pilt 1 –

sul on valude-haiguste ilmnemisel üsna raske neist võitu saada, oma keha mõista, ennast hallata ja keeruline selle tõttu teistega aktiivselt lävida.

sinust on saanud torisev ja virisev kodanik, kes leiab kõiges pigem vigu. halva ensetunde tõttu (seda mõjutavad sellised nö peidetud pisivead nagu uriinipidamatus, kehv nägemine, seletamatu õlaliigesevalu, järjest rohkem krõnksu jäävad varbad, sagedased külmetushaigused, nukrameelsus jmt) keeldud reisimisest, ujumisest, matkamisest, rattasõidust jms toredast, väsid igal õhtul varakult ja teise päeva peavalu kipub kolmandassegi ulatuma.

sa otsustasid 20 aastat tagasi (so täna!): ma ei hakka kunagi treenima, või õigemini jätan oma keha saatuse hooleks, sest kõik me lõpetame ükskord surres.

järeldus: ise otsustasid, et tahad selline olla/selliseks saada ja niisuguseks jääda. lohutuseks olgu öeldud, et liikumisega võib tegelema hakata ka kõrgemas vanuses, ainult et selleks ajaks on viimased 20 aastat juba läinud ja alustada on raskem, kõike ei saagi enam parandada. oleksid pidevalt liikunud, oleksid ilmselt nii mõnegi valu kiiremini kontrolli alla saanud, ehk oleks mõni haiguski tekkimata jäänud.

pilt 2 –

sinust on saanud torisev ja virisev kodanik, kes leiab elus rohkem halba kui head. kehva ensetunde tõttu (seda tekitavad sellised nö peidetud pisivead nagu kerge alaseljavalu, halvenev nägemine, seletamatu liigesvalud siin-seal, pikemal seismisel väsivad põlved, sagedased külmetushaigused, nukrameelsus jmt) eelistad loobuda näiteks reisimisest, tantsimisest, matkamisest, rattasõidust jms toredast, väsid igal õhtul varakult ja elukaaslasega ühist keelt leida on raske, ka voodis on keeruline hakkama saada. mis juhtus?

otsustasid 20 aastat tagasi (täna!): ma alustan oma keha treenimist veel täna, teen seda kiirkorras nagu alati ja mõne aja pärast vaibub ind ning lõppevad pingutused, sest need ei kandnud oodatud vilja. pendeldasid sedamoodi mõned aastat, siis loobusid lõplikult.

järeldus: aga miks pingutada, see ei vii ju kunagi tulmusteni?! viib küll. on ka paremaid treenereid/õpetajaid, kellega koostöös ennast ja oma keha tahtele allutada! sa oled edukas ja tubli inimene, premeeri ennast hea õpetajaga ja hakka elu nautima! veel parem – õnneks pole see 20 aastat veel möödas ja saad juba kohe hea treeneri/õpetaja otsida!

pilt 3 –

sa oled oma lastele ja lastelastele mõnus vanem ja vanavanem, neile meeldib sinuga koos erinevaid tegevusi teha ja õhtune raamatulugemine on/oli kõige muu kõrval vaid osa teie aktiivsest päevast.

otsustasid 20 aastat tagasi (arva, mis? TÄNA!): sa polnud siiamaani treeninud, kuid tahtsid tulevikus oma lastele ja lastelastele kärmas ja mõttevilgas kaaslane olla: pean selleks midagi tegema!!!

otsisid endale hea treeneri/õpetaja, järgisid ja järgid tänaseni tema juhtnööre ja oled ise mõttega asja juures, õpid iga päevaga üha rohkem oma keha tundma, aktsepteerid aega, mis selleks kulub, oled hakanud oma keha armastama ja panustad meele harimisse.

järeldus: tegid 20 aastat tagasi hea otsuse, oled täna terve ja tugev, või noh, vähemalt saad valudest kiiresti jagu, haigeks õieti ei jäägi ja naudid kõike, mida teed.

pilt 4-

oled rõõmus inimene, lahe kaaslane, alati erksa meelega, armastada ennast ja tunned rõõmu ka teiste saavutustest.

sa otsustasid 20 aastat tagasi jätkata seni tehtud treeninguid, proovisid juurde uusi ja leidsid endale parima nö läbiva punase liini ning naudid muid kehalisi ja meelelisi elamusi, mida elu ette toob.

jätka samas vaimus, sa meeldid kaaskodanikele, oma perele ja iseendale. mida muud võikski üks õnnelik inimene elult tahta!

wpid-20140927_143235.jpg

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com