Rahu minu enda sees

“Mida rohkem on rahu meis endis, seda rohkem on rahu meie rahutus maailmas.”

Etty Hillesum (1914-1943)

Olen 15 aastat Pilatese harjutusi teinud, härra Pilatese loodud geniaalselt treeningsüsteemi õppinud ja õpetanud. Minu elus, kehas, meeltes ja emotsioonides on nende aastate jooksul palju erinevaid sündmusi toimunud. Ma olen kasvanud väiksemaks. Jah, väiksemaks, sest keskendumine on aidanud rahuneda, rahunemine on aidanud süveneda ning süvenemine on lasknud põhjalikult õppida.

Õppimine kestab. Mu elus on Kathryn Ross-Nashi periood. Mõistan iga päevaga rohkem, näen lähemale ja usun sügavamalt. Usun ka Etty Hillesumi ülaltoodud ütlusesse väga selgelt, sest tajun rahunemist ja rahu enda sees läbi oma vähenemise. Ma saan üha täpsemini aru, mida Joseph Pilates mõtles, kui rääkis sellest, et kogu maailma inimesed peaksid tema treeningsüsteemi harrastama, sest siis on nad õnnelikumad ja rahulikumad ning see omakorda loob maailmas rahu. Pilates tõesti rääkis seda ja uskus, et tema treeningmeetodi järgimine toob maailma rahu. Pilates elas perioodil, mil toimusid mõlemad maailmasõjad ning emigreerus Saksamaalt USAsse ka põhjusel, et talle ei sobinud II ilmasõja eelne Saksamaa juhtide poliitika. Samas uskus härra Pilates, et tema treeningsüsteem peaks sõjaväes kohustuslik olema.

Miski siin ilmas pole uus, on vaid vaja kuulata ja vaadata, lasta endale õpetada ja õppida, otsida ja leida rahu enda sees, et maailmas oleks rohkem rahu.

Jäta midagi tegemata ja vaata lehtede kolletumist, ehk leiad siis endas rohkem rahu, tunnetad paremini oma keha, vaimu ja emotsioonide vajadusi ning teed seejärel valikuid, mis sinu teekonda toetavad.
Kohtumisteni rahulikumas maailmas!

Kaisa

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com