mis see Pilates siis ikkagi on?

Pilates on suures osas elustiil. kord tegeliku J.H. Pilatese loodud treeningsüsteemi järgi treenimist alustades pakub see sulle õppimisvõimalust pikkadeks aastateks  ja heas stuudios saad oma eesmärkide poole liikuda rahulikult, järjekindlalt. pisidetailideni oma keha kontrollimine, kogu mahuka harjutusvara omandamine ja õpitu ellu rakendamine võtab aega, kuid seda jäävamalt.

Pilates on väga kindel treeningsüsteem, mis koosneb üle 600 harjutusest ja mille töötas välja Joseph Hubertus Pilates. Pilates ise nimetas oma süsteemi Body Contrology ja lisaks matiharjutustikule mitmeid treeningseadmeid kasutav süsteem oli täielikult tema elutöö. Seda väga mahukat, iga treenija inidividuaalsete vajaduste silmas pidamist võimaldavat süsteemi saab hästi õpetada ennekõike õpetaja, kes on piisavalt kaua õppinud ja seejärel nii õpetamise kui sooritamise kogemusi omandanud. terviklik Pilatese treeningu sooritamine ja lõpp-idee järgimine on võimalik ennekõike spetsiaalsetes Pilates stuudiotes, kus olemas ka kogu vajalik varustus. ometi tuleb ka stuudiot valides teada, millist treeningut soovid ja mida vastav stuudio sulle pakkuda suudab.  kui matitreeningule lisaks on stuudios olemas vähemalt mingil moel vedrusüsteem, siis tea, et õpetaja on õppinud rohkem kui inimkeha enda raskusega hakkama saamist. vedrutreeninguga suudab õpetaja juba ka väliste jõudude kontrollimist õpetada ja on seega ise oma treeningus rohkemat kogenud, suudab õpilastele vahenditetagi rohkem anda.

 

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com