Pilates seljavalu vastu

Tänapäeval leidub vaevalt istuva töö tegijat, kellel pole aastate jooksul tekkinud seljavalu. Kui juba selg ennast tunda laseb, siis järgneb sellele ilmselt kael, pea, puusad ja õlad. Kellel millises järjekorras. Aegsasti võimlema hakates on võimalik kehas toimuvaid protsesse aeglustada või koguni peatada. Eriti hea on võimelda järjepidevalt alates juba lapsepõlvest, sest nii saab mõndagi sisuliselt mõttetut valu sootuks ennetada.

Pilates treeningu tegemine on üks tõhus viis aastate jooksul oma keha pidevalt nö korras hoida. Alustades rühilihastest treenitakse kõigepealt korrektseks selja ning selja püstasendit toetava vaagna asend. Tugevdades nõrku ja vabastades pinges lihaseid saavutatakse Pilatese harjutusi tehas tasakaal. Järgneb saavutatud esmase jõu- ja painduvussuhte tasakaalu säilitamine üha raskemate harjutuste abil, mis omakorda on eelduseks suuremale liikumisvõimekusele.  Üldisem eesmärk aastate jooksul Pilatest harrastades on pideval keha arengul vastavalt treenija ja õpetaja seatud eesmärgile/kidele. Samas jääb Pilateses alati põhimõtteks taskaalustatud treening, mis erinevaid keha piirkondi koormates kaasab kehatüve, pidades olulisimaks liigestele turvalist valuvaba liikumist.

Kuulates aastakümneid Pilates treeningut teinute lugusid, saan ka ise oma lühikese kogemuse toetuseks uut inspiratisooni. Pilates treeningu tegemise aastate jooksul olen ma vabanenud mitmetest valudest, kogunud suure hulga usku oma võimetesse, alustanud oma tervemat ja tugevamat keha usaldades mitmete uute alade harrastamist. Ma ei tea ühtegi põhjust, miks peaks keegi kannatama valu, mida saab ise võimeldes ravida. Ma tean paljusid põhjuseid, mida tuuakse ettekäändeks treenigutega mitte alustamiseks. Aga ma tean veel rohkem põhjuseid, miks need esimesed rasked ja võimatuna näivad trenni minemise sammud peaks astuma igaüks, kel seljas või mujal kehas ebameeldivad valud. Professionaalsed õpetajad on mu stuudios treenijate päralt ja me lähtume juhendamisel iga treenija individuaalsetest vajadusest, soovides ja eesmärkidest.

Tule trenni, et vabaneda oma valudest!

 

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com