astu raamist välja

need, kes pidevalt huvitavat elu elavad, uusi väljakutseid otsivad ja vastu võtavad, ennast proovile panevad ja oma võimete piire nihutavad teavad, et teisiti pole võimalik edasi liikuda.

kes aga raamist välja astuda ei julge, kellel pole tõuget ega tuge seda teha, neil on esimeseks sammuks hoopi vaja. just, hoopi, et näha teist poolt. väga sageli on see raske haigus, mis sunnib ületamiseks oma elus midagi muutma. sestap ütlemegi, et ületatud haigused õpetasid meid elama, elu uues valguses nägema, uut kogema. mina usun, et terveks saamine toimubki tänu oma elus millegi muutmisele. see võib olla mõtlemine (oled see, mida mõtled), toitumine (oled see, mida sööd), liikumine (oled see, kuidas liigud), enda ümber heade inimeste valimine (ütle mulle, kes on su sõbrad ja ma ütlen, kes oled sa ise) ja veel mitmed muud asjad. aga oma piire tunnetades, ennast tundes ja elada osates ei pruugi me haigeks jäädagi. see oleks tore, kui me kõik oskaks terved olla.

mina usun, et ületamatud raskused on olemas, sest meil kõigil on võimete piir. seda piiri me raamist välja astudes tundma õpimegi. küll aga püüame me kõik elada võimalikult mugavalt – mida väiksem on taluvus, seda mugavam on tsoon, milles viibimine meile meeldib. üks lebab hea meelega päevade kaupa teleka ees ja naudib seda, teine suudab maksimaalselt paaritunnise filmi ära vaadata ja tunneb seejärel tungi liikuda, toimetada, ise midagi teha. kas pole mitte lihtne sellisel meetodil tuvastada oma mugavustaluvuse piir? kas ka selles suunas saab raamist välja astuda? kindlasti on see vägagi paljude jaoks paras väljakutse mitte midagi tehes lihtsalt istuda… ka seda tasub proovida.

aga meid huvitab ju ikkagi edasi liikumine. seega aktiivses suunas raami lõhkumine. või ei, oot, mitte lõhkuda ei taha me seda vaid säilitada, et tunnetada piiri. ja sealt vahel välja käia. ehk isegi suurem raam ehitada. aegamööda, samm-haaval.

teegi siis kohe nüüd kindlaks, kui suur on su raam täna ja siis astu üks, võib-olla isegi kaks sammu, et varsti suuremat raami tunnetada. ja seejärel juba uutele väljakutsetele vastu astuda.

edukat astumist!

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com