Pilatese õpetaja amet

Pilatest hästi õpetada on väljakutse. Veel suurem väljakutse on õpilased soovitud tulemusteni aidata. Aga õnneks on J.H. Pilatese loodud Body Contrology treeningsüsteem tervik, mille harjutusvara võimaldab valikut sisuliselt kõigile liikumist, tüvitreeningut ja liigutuste korrektsiooni soovivatele inimestele.

Olen Pilatese stuudio üldtreeningu õpetaja olnud juba mõned aastad ja minu igapäevases juhendamispraktikas on nii liikumisvaevustega kui terveid sportlikke õpilasi. Üks, mis kindel – ma ei pea nende kõigi aitamiseks vaatama oluliselt mujale, süsteemist väljapoole, ma saan kogu toetava ja arendava harjutustiku Pilatese süsteemist endast. Seal, kus mul mõte oma õpilase arendamiseks järgmise sammu tahab teha, on Pilates juba olnud ja mulle lahendused pakkunud. Mõnus teada, et usaldusväärne süsteem on terviklikkusega on mu kasutuses ja ma saan pidevalt töötades kogemuste kaudu aina targemaks.

Body Contrology õpetamine minu jaoks väga huvitav ja viljakas tegevus, mida teen hea meelega veel palju-palju aastaid. Matitreeningut täiendavad harjutused seadmetel, mis pakuvad lihastele vedrude vastandtoimet. Stabiilset toetuspinda pakkuv Cadillac on nagu inimkeha vundamendi ehitamise võluseade, liikuva toetuspinnaga Reformer esitab uusi väljakutseid igal tasemel liikuja kehale ja Pilates Chair´il treenimine teeb tugevaks ka kõige nõrgemad kõhu- ja seljalihased st üla- ja alakeha ühendused. Seljakorrektori suurepärane toime kere keskosa ja vaagna asendile on imekspandav.  Ka väikeseid vahendeid on Pilatese treeningutes erinevateks vajadusteks piisavalt kasutusel, tuleb vaid julge olla ja õpetajaks saamise pikk, kuid viljakas protsess läbi teha. Lisaks on Pilatese süsteemi sees nii palju tarkust ja heatahtlikkust keha vastu, et see täidab igapäevaselt õpetajana töötades ka õpetaja enda heaolu mulli. Muidugi on sellist suurt süsteemi tore õpetada varasemate liikumisalaste teadmiste ja kogemuste najal, aga isegi kõigest varem õpitust teeb Pilates justkui targa ja põhjendatud kokkuvõtte.

 

Pärnu mnt 27, 10141 Tallinn
+372 5887 7301
pilates@kaisamarran.com